Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet kurusoğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet yeşil soğan
- Yarım demet kıvırcık
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet limon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru nane
- Nar ekşisi
Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kısır yapımı için; derin bir kaba bulguru alarak sıcak su ile ıslatın.
- Üzerini de kapatarak şişmesi için bekleyin.
- Bulgurlar şiştikten sonra ufalayarak karıştırın.
- Üzerine zeytinyağı ve salçayı ilave edin.
- Pul biber, karabiber, tuz, nane, limonun suyu ve yarım 2 yemek kaşığı da nar ekşisini ekleyin.
- Ufak ufak doğradığımız yeşil soğanı, kuru soğan, maydanoz ve kıvırcığıda da ekleyip güzelce karıştırın. Eveett kısırımız hazır. Afiyet olsun.