Kısır Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tane soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı limonsuyu
- Çeyrek çay bardağı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Maydonoz, yeşil soğan, kara lahana, salatalık,kırmızı biber
- 1 adet domates
- Marul
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulguru sıcak suyla ıslatıp, tuzunu ek edip, üzerini kapatıp dinlendirelim.
- Tavaya yağı alıp kızdıralım ,soğanları yemeklik doğrayıp kısık ateşte kavuralım.
- Daha sonra salçalarıda ekleyip 5 dk devamlı kavurduktan sonra bulgurun içine döküp yeterlice karıştıralım.
- Limon suyu, baharatlar ve narekşisini de ek edip karıştıralım.
- Yeşillikleri minik minik doğrayıp bulgurun içerisine koyalım düzgünce karıştırdıktan sonra servis edelim.
- Siz damak zevkinize nazaran gereçleri ve baharatları ayarlayabilirsiniz.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı