Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 4 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates rendesi
- Yarım demet maydanoz
- 4 kısım yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (Limonda olur)
- 2 çay bardağı sıcak su
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelik su kaynatılır. Köfte leğenine bulgur eklenir, üzerine sıcak su dökülür ağzı kapatılıp şişmesi beklenir.
- Şişen bulgura salça ve baharatlar ve nar eksisi eklenir, karıştırılır.
- İnce ince kıyılan kuru soğan uygunca yoğurulur.
- Son olarak domates rendesi ve yeşillikler eklenir harmanlanır.
- Üzerine yağ dökülür. Tabaklara servis edilir.