Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 5 bardak esmer çiğköftelik
- 2 adet salatalık
- 2 adet domates
- 5-6 yaprak marul
- 1 adet limon
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle derin bir leğenin içerisine 5 su bardağı esmer çiğköfteliğimizi ekliyoruz ve bir tatlı kaşığı tuz koyuyoruz leğenimizin üzerine kapatıyoruz.
- Daha sonra salatalığımızı domates ve marulumuzu doğruyoruz ve yarım limon sıkıyoruz karıştırın.
- Sosu yapmak için orta uzunluk bir tavaya alıp 1 adet soğan dilimleyip koyuyoruz.
- Dinlediğimiz soğanların üzerine üzerini kapatacak formda yağ ekliyoruz bunları kavuruyoruz.
- Üzerine kırmızı pul biber,kırmızı toz biber, biber salçası, domates salçası ekliyoruz.
- Son olarak hazırladığımız sos ile esmer çiğköfteliğimiz ile birbirine karıştırıyoruz.
- En son hazırladığımız sebzelerimizi çiğköfteliğimiz ile birleştiriyoruz dilediğimiz üzere servis edebiliriz.