
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet limon
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- Maydanoz
- Yeşil soğan
- Nane
- Marul
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bulgurumuzu güzelce yıkayıp karıştırma kabına koyuyoruz, üzerine sıcak suyu koyup karıştırıp üzerini kapatarak 20 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen bulgurun üzerine ince doğradığımız materyalleri ve baharatlarını ekliyoruz, salça, zeytinyağ ve nar ekşisini ve limonu da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Servis tabağına marul ortasına da kısırımızı koyup servis edebilirsiniz, çay saatlerininin vazgeçilmezi ????afiyet olsun
????????.