
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince esmer bulgur
- 2 adet domates
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 adet salatalık
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) (Yarım) demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet yeşil biber
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Tuz
- Karabiber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bulgurun üzerine sıcak su dökülür ve 10 dk dinlenmeye bırakılır.
- İçerisine girecek olan sebzeler minik minik doğranır.
- Bir tavaya zeytinyağı, soğan, biber salçası ve domates salçası alınır.
- Üzerine karabiber serpildikten sonra ocaktan alınır ve şişen bulgurun üzerine dökülür ve uygunca karıştırılır.
- Daha sonra doğranan sebzeler eklenir ve üzerine tuz, limon suyu ve nar ekşisi gezdirilip son defa düzgünce karıştırılır. Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun. ☺.