
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 ,5 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 5-6 kısım maydanoz
- 3-4 yaprak marul
- 3 kısım taze soğan
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kısırlık bulgurları bir kaba alalım ve üzerine sıcak su ek edelim.
- Bulgurlar suyu çekip şişene kadar bekleyelim.
- Ardından tavaya yağ koyalım ve kuru soğanı doğrayalım ve kavuralım.
- Ardından içine salçayı ek edelim tekrardan kavuralım.
- Bu karışımı kısırı ıslattığımız kaba alalım güzelce karıştıralım.
- Ardından tüm yeşillikleri küçük küçük doğrayalım ve kaba ek edelim.
- En son limon suyu ve nar ekşisini ve baharatları ek edelim güzelce karıştıralım. Afiyet olsun ????.