Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kısır

Kısır

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 çay bardağı ince bulgur (Köftelik bulgur/sarı olan)
  • 7-8 kısım yeşil soğan
  • 2 kısım yeşil sarımsak (Kuru da kullanılabilir)
  • 1 demet maydanoz
  • 8-10 kısım marul
  • 3 yemek kaşığı karışık salça
  • Sıcak su
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı nar ekşisi
  • 1 su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İnce bulgurları sıcak suyla ıslatıyoruz. Üzerine bir bez örtüyoruz. Yeşillikleri yıkayıp, kurutunca ince ince doğruyoruz.
  2. Yeşil soğanın ve sarımsağın beyaz kısımları daha sert olduğu için onları yoğurmaya başlayınca atacağımız için farklı bir tabağa koyuyoruz.
  3. Islanan bulgurlara salça, tuz, baharat, soğanın ve sarımsağın beyaz kısımlarını koyup, uygunca yoğuruyoruz.
  4. Nar ekşisini ve limon suyunu ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. Doğradığımız yeşillikleri ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
  5. Yağı ekleyip bir kere daha karıştırıyoruz. Tabaklara alıp servis ediyoruz.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt