teknolojiuzmani
FD Üye
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 8 çay bardağı ince bulgur (Köftelik bulgur/sarı olan)
- 7-8 kısım yeşil soğan
- 2 kısım yeşil sarımsak (Kuru da kullanılabilir)
- 1 demet maydanoz
- 8-10 kısım marul
- 3 yemek kaşığı karışık salça
- Sıcak su
- Kimyon
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1 çay bardağı nar ekşisi
- 1 su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1/2 (yarım) limon suyu
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce bulgurları sıcak suyla ıslatıyoruz. Üzerine bir bez örtüyoruz. Yeşillikleri yıkayıp, kurutunca ince ince doğruyoruz.
- Yeşil soğanın ve sarımsağın beyaz kısımları daha sert olduğu için onları yoğurmaya başlayınca atacağımız için farklı bir tabağa koyuyoruz.
- Islanan bulgurlara salça, tuz, baharat, soğanın ve sarımsağın beyaz kısımlarını koyup, uygunca yoğuruyoruz.
- Nar ekşisini ve limon suyunu ekleyip biraz daha yoğuruyoruz. Doğradığımız yeşillikleri ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
- Yağı ekleyip bir kere daha karıştırıyoruz. Tabaklara alıp servis ediyoruz.