Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 4 çay bardağı orta uzunluk bulgur (kısırlık bulgurda kullanabilirsiniz)
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet yeşil soğan
- 5-6 yaprak marul
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tane limon
- Nar ekşisi
- Kaynatılmış su
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bulguru kişi sayısına nazaran çay bardağına hesaplayıp bir kaba koyuyoruz.
- Tuzunu ve üzerini geçecek kadar kaynar suyla yeterlice ıslatıp üzerini kapatalım.
- Kendi buharında pişsin orta ara kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Sebzeleri ufak ufak doğrayıp sarımsağı rendeliyelim.
- Bulgurlar yumuşamışsa salçaları ekleyip yoğuralım.
- Ardından bütün baharatları tuzunu ve ekşisini ve yağını ekleyip yeniden yoğuralım. İkrama hazır afiyet olsun ( baharatını tuzunu isteğe nazaran ayarlayabilirsiniz ).