Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kısır

Kısır
0
19

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 çay bardağı orta uzunluk bulgur (kısırlık bulgurda kullanabilirsiniz)
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 5-6 yaprak marul
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tane limon
  • Nar ekşisi
  • Kaynatılmış su

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bulguru kişi sayısına nazaran çay bardağına hesaplayıp bir kaba koyuyoruz.
  2. Tuzunu ve üzerini geçecek kadar kaynar suyla yeterlice ıslatıp üzerini kapatalım.
  3. Kendi buharında pişsin orta ara kaşık yardımıyla karıştıralım.
  4. Sebzeleri ufak ufak doğrayıp sarımsağı rendeliyelim.
  5. Bulgurlar yumuşamışsa salçaları ekleyip yoğuralım.
  6. Ardından bütün baharatları tuzunu ve ekşisini ve yağını ekleyip yeniden yoğuralım. İkrama hazır afiyet olsun ( baharatını tuzunu isteğe nazaran ayarlayabilirsiniz ).
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,310Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt