Kısırların İncisi Narlı, Ispanaklı, Cevizli Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı kısırlık bulgur
- 1 tane büyük boy nar
- Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 200 gram kadar ıspanağın iç yaprağı
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Nar ekşisi ( isteğe göre)
- 1 tatlı kaşığı şeker
Kısırların İncisi Narlı, Ispanaklı, Cevizli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgurumuzu kapaklı uygun bir kaba alalım ve üzerine sıcak su döküp yıkayalım ve suyunu süzdürelim.
- Üzerini bir bezle örtüp diğer malzemeleri hazırlayalım.
- Ispanağın iç yapraklarını sirkeli suda bekletelim ve güzelce yıkayalım.
- Bir bezin arasına alalım ve hafif hafif bastırarak suyunu alalım.
- Ispanağın acısını almak için şekerle çok ezmeden ovalım ve küçük küçük doğrayalım karıştırdığımız bulgurumuzun üzerine alalım.
- Ayıkladığımız narları ekleyelim.
- Şöyle dişe gelecek şekilde iri iri doğradığımız cevizleri ilave edelim.
- Son olarak da sosumuzu hazırlayıp dökelim ve iyice karıştıralım.
- Servis tabağına alalım üzerine isteğe göre nar ekşisi gezdirelim. ????????
????????????????
Önceden hazırladıysanız bulgur, nar,ıspanak, cevizi sosunu servis esnasında dökmeyi tercih edin????.
Selamlar, saygılar sevgiler hepinize ????????????.
Kısırların İncisi Narlı, Ispanaklı, Cevizli Tarifi Fotoğraflı Yapılışı