Kışlık Buzluk İçin Böreklik Yufka Tanımı İçin Gereçler
- 2,5 litre süt
- 2,5 litre su
- 30 tane yumurta
- 1 litre sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tuz tepeleme
- Aldığı kadar un oklava ile açabileceğimiz yumuşak bir hamur olcak
Kışlık Buzluk İçin Böreklik Yufka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyük bir yoğurma kabında bütün malzemeyi katıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz ve bezelerin üzeri kurumasın diye üzerlerini bir poşetle kapatıyoruz.
- Yufkaları oklava yardımı ile dışarıdan aldığımız böreklik yufka kalınlığında açıyoruz çok süratli piştiği için evvel biraz yufka açıp hazırlıyoruz biz üç kişi yaptık iki kişi açtık birimizde pişirdi yinede sac orta ara boş kaldı.
- Hazırladığımız yufkayı evvelden ısıttığımız tüplü sacda pişirmeye başlıyoruz.
- Yufkadan bir tane saca yayıyoruz 25-30 saniye sonra öbür tarafını çeviriyoruz ve sacın üzerindeki yufkanın üstüne ikinci yufkayı yayıyoruz ve iki yufkayı birden üsttekini saca gelecek biçimde çeviriyoruz ve üçüncü yufkayı üzerine yayıyoruz tekrar üstteki yufka saca gelecek halde çeviriyoruz ve dördüncü yufkayı üzerlerine yayıyoruz üstteki yufka saca gelecek formda tekrar yufkaların hepsini birden çeviriyoruz .
- 20-25 saniye sonra yufkaların dördünü birden kare formu vererek katlıyoruz çabucak buzdolabı poşetine koyuyoruz fakat poşetin ağzı açık kalsınki içi sulanmasın.
- Bütün yufkalar bitene kadar dörtlü kümeler halinde pişirelim ve bir poşete bir tepsilik iki küme yani 8 yufka koyalım, soğuyana kadar poşetlerin ağzı açık kalmasına dikkat edelim ,soğuyunca poşetlerin ağzını kapatıp buzdolabına düzgün bir halde üst üste yerleştirelim.
- Buzluktan çıkarınca pişirirken hazır yufkalardaki üzere süt, yağ, yumurtalı sos hazırlayıp tepsi böreği olarak yapıyoruz dilimleyip pişiriyoruz ve pişmeye yakın üzerine bir su bardağı maden suyu döküp kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun????.