Kışlık Domates Sos Tanımı (Videolu) İçin Gereçler
- 10 kilo yumurta domates (2.5 kilosu olağan domates kullandım)
- 2 yemek kaşığı tuz
Kışlık Domates Sos Tanımı (Videolu) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Herkese merhaba. Öncelikle domateslerimizin taban kısımlarını bıçak yardımıyla artı halin de kesiyoruz.
- Derin bir tencere de suyumuzu kaynatıyoruz içerisine domateslerimizi atıp 2-3 dakika kaynatıyoruz kabukları yumuşayınca bir kevgir yada süzgeç yardımıyla alıyoruz ve domatesler soğuduktan sonra kabuklarını soyuyoruz.
- Bütün domateslerimizin kabuklarını soyduktan sonra yeşil kısımlarını bıçak yardımıyla çıkartıyoruz ve hepsini bitene dek rondodan geçiriyoruz şayet konutunuzda rondo yoksa bıçak yardımıyla da küçük küçük doğrayıp yapabilirsiniz.
- Rondodan geçtiğimiz domateslerimizi derin bir tencerenin içine alıp en az yarım saat kadar kaynatalım domates sosumuz sıcakken kavanozlarımıza koyalım kapağını sıkıca kapatıp aykırı çevirip bir gece bekletelim daha sonra domates soslarımızı soğuk ve serin bir yerde bekletebiliriz.
- Not: kavanoz kapağını ben yeni alıp en az 20 dakika kadar kaynatıyorum kapakların paslı olmamasına dikkat edelim çok pak ve hijyenik olması gerek cam kavanoz kullanmalıyız kesinlikle.
- Domates sosumuzu sıcakken koymalıyız açtıktan sonra buzdolabına koyup 2-3 günde bitirmeniz gerekir. Herkese afiyet olsun tanımımı youtube takı görüntüm da ayrıntılı bir halde izleyebilirsiniz.