
Kışlık İslim (Kürdan) Kebabı İçin Patlıcan Tanımı İçin Materyaller
- 12 adet patlıcan
- 12 adet biber
- Sıvı yağ
- Tuz
Kışlık İslim (Kürdan) Kebabı İçin Patlıcan Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanlarımızın sapını kesip alacalı soyup tuzlu suya koyalım. 20 dakika bekletelim.
- Daha sonra çıkarıp yıkayalım kuruduktan sonra dikey her bir patlıcandan 4 adet kesim çıkacak formda bölelim, çok hafif tuzlayalım.
- Kızgın sıvı yağda kızartalım.
- Biberleri de yıkayıp kızgın yağda hafif kızartalım.
- Kızardıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Patlıcan ve biber soğuduğunda buzdolabı poşetine 1 yemeklik yetecek kadar dolduruyoruz.