Kışlık Karışık Tursum Tanımı İçin Materyaller
- 1 baş sarımsak
- 1 avuç kuru nohut
- Yarım kilo kornison
- Yarım kilo acur
- 4.5 tane kelek
- Beyaz lahana gobegi
- Karnabahar
- Bir kac tane kabya biber
- Sari kalem biber
- Arzuna nazaran cin biberi
- 1 su bardağı sirke
- 1 çay bardağı tursu tuzu
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
Kışlık Karışık Tursum Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sarımsaklar sıcak suda biraz bekletilir ki kabukları kolay çıksın soyulan sarımsaklar kavanozun tabanına alınır.
- Akabinde yıkanmış nohutlarda atılır. Daha sonra yıkanmış ayıklanmış sebzelerimizde sırasıyla konulur.
- Aşikâr bir sıralama yok istediğiniz üzere atabilirsiniz kavanoza tüm materyaller bittikten sonra en üstten tuz sirke ve limon tuzu eklenir.
- Materyallerin üstünü geçene kadar soğuk su doldurulur annemin yıllardır şaşmayan tanımıdır bir kaç ay sonra yemeye başlayabilirsiniz rengi dönecektir afiyet olsun????.