Kışlık Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
- 5-6 kg orta uzunluk patlıcan
- 3 kg dolmalık biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
Kışlık Karnıyarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanlarınızı alacalı soyun.
- Daha sonra 15 dakika tuzlu suya bırakın acılığı gitsin.
- Sonra yumurta fırçası yardımıyla patlıcanları yağlayıp 250 derecelik fırına verin az yumuşayınca çıkarın.
- Birebir süreci biberler içinde uyguluyorsunuz tabi biber sevmiyorsanız gerek yok.
- Soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa atıyoruz.
- Kışın buzu eridikten sonra kullanıma hazırdır. Afiyet olsun ????