iltasyazilim
FD Üye
Kışlık Közlenmiş Kırmızı Biber Ve Patlıcan Konserve Tarifi İçin Malzemeler
*6 kg kırmızı biber
*3 kg patlıcan
*1 çay bardağı üzüm sirkesi
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı kaya tuzu
*1 çay kaşığı şeker
*2 baş sarımsak
*1 demet maydanoz ve dereotu
Kışlık Közlenmiş Kırmızı Biber Ve Patlıcan Konserve Tarifi Yapılışı KIRMIZI BİBER İÇİN;
Biberleri yıka kurula fırında her iki yüzünü de 20 dk közle soğuduktan sonra kabuklarını soy sarımsak ve maydanozu ayıkla sarımsağı dilimle bir kapta zeytinyağı sirke şeker tuzu karıştır kavanozun en altına bir miktar maydanoz dereotu sarımsak üstüne biraz biber koy bu şekilde en üstte maydanoz dereotu sarımsak olacak şekilde koy üstüne karışımdan bir miktar dök taşma yapmaması için biberler kavanozun ağzından 12 parmak altta olsun 1015 gün sonra yenebilir buzdolabında muhafaza edilmelidir
NOT: bir tencerede ters çevirip 20 dk kaynatıp ters çevirip soğumaya bırakılırsa daha uzun süre kapağı açılmadan tazeliğini korur bu şekilde kaynatılırsa buzdolabı yerine serin bir yerde de muhafaza edilebilir
NOT: közlenmiş biberlerin kabuklarını kolayca soyabilmek için közlediken sonra fırından çıkınca hemen bir poşete konulur hava almaması önemli 20 dk bekletilir
**bu malzemeden 4 tane yarım litrelik bir tane de 1 litrelik kavanoz çıktı
PATLICAN İÇİN;
yukarıdaki tarifin aynısı uygulanabilir püf noktası közlenmiş patlıcanları kavanozlara doldurana dek limonlu suda bekletilirse kararmaz sirke kullanmaya da gerek yoktur karışıma şeker atmanıza gerek yok
*6 kg kırmızı biber
*3 kg patlıcan
*1 çay bardağı üzüm sirkesi
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay kaşığı kaya tuzu
*1 çay kaşığı şeker
*2 baş sarımsak
*1 demet maydanoz ve dereotu
Kışlık Közlenmiş Kırmızı Biber Ve Patlıcan Konserve Tarifi Yapılışı KIRMIZI BİBER İÇİN;
Biberleri yıka kurula fırında her iki yüzünü de 20 dk közle soğuduktan sonra kabuklarını soy sarımsak ve maydanozu ayıkla sarımsağı dilimle bir kapta zeytinyağı sirke şeker tuzu karıştır kavanozun en altına bir miktar maydanoz dereotu sarımsak üstüne biraz biber koy bu şekilde en üstte maydanoz dereotu sarımsak olacak şekilde koy üstüne karışımdan bir miktar dök taşma yapmaması için biberler kavanozun ağzından 12 parmak altta olsun 1015 gün sonra yenebilir buzdolabında muhafaza edilmelidir
NOT: bir tencerede ters çevirip 20 dk kaynatıp ters çevirip soğumaya bırakılırsa daha uzun süre kapağı açılmadan tazeliğini korur bu şekilde kaynatılırsa buzdolabı yerine serin bir yerde de muhafaza edilebilir
NOT: közlenmiş biberlerin kabuklarını kolayca soyabilmek için közlediken sonra fırından çıkınca hemen bir poşete konulur hava almaması önemli 20 dk bekletilir
**bu malzemeden 4 tane yarım litrelik bir tane de 1 litrelik kavanoz çıktı
PATLICAN İÇİN;
yukarıdaki tarifin aynısı uygulanabilir püf noktası közlenmiş patlıcanları kavanozlara doldurana dek limonlu suda bekletilirse kararmaz sirke kullanmaya da gerek yoktur karışıma şeker atmanıza gerek yok