Kışlık Kuruluk (Fasulye Ve Bamya) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo yeşil fasulye
- 2.5 kilo bamya
Kışlık Kuruluk (Fasulye Ve Bamya) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Selamın aleyküm;
- Fasulyemizi evvel ayıklıyoruz.
- Ortadan ikiye dikine ve yatay olarak dört kesime bölüyoruz.
- Ölçüsüne nazaran üst üste gelmeyecek biçimde tepsiye yayıyoruz.
- Kuruyunca bez bir torbada yahut cam kavanozda içine tuz atarak saklayabilirsiniz.
- Bamya.Ben karışık köy bamyası aldığım için minik ve orta uzunluk olarak ayırdım. (büyükleri domatesli olarak kavurup buzluğa koydum. ).
- Ayırdığım bamyaları saplarından ipe dizdim. Yaklaşık 50 60 adet bir dizi yani bir yemeklik olucak formda dizdim.
- İster balkonda ister meskende kurutun. Kışın kuşbaşılı yahut kıymalı çorba ve yemeklerde kullanabilirsiniz.Afiyet şifa olsun. Allah kolaylık versin inşaallah yapacaklara da.
*evde kurutuyoruz. Direk güneşe maruz kalmamalı.
*arada karıştırın alt üst olsun.
*mümkün olduğu kadar çekirdekli olmasın, zira çekirdek çürümesine sebep oluyor.