Kışlık Pancar İmali Tanımı İçin Gereçler
- Kışlık 1 bağlama pancar
- 1 adet soğan
- Yarım diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 avuç içi kadar kıyma
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım et bulyon
- 5 su bardağı su
Kışlık Pancar İmali Tanımı Yapılışı
- Evvel yağda rendelenmiş sarımsak, rendelenmiş havuç ve doğranmış soğanı öldürüyoruz.
- Kenarda küçük kapta kıyma ve pirinç bir birine karıştırılır.
- Daha sonra soğanımızın üzerine salça da ekleyerek 5 dakika birlikte kavurduktan sonra kışlık pancar ( yazın haşlayıp, folyada buzdolabında tuttum), pirinçli kıyma, tuz, suda eritilmiş et bulyon, baharatlarda eklenerek 5 dakika kavrulur.
- Üzerine su eklenerek kaynayıncaya kadar yüksek, sonrasında kısık ateşte tam pişene kadar bekletilir.
- İsterseniz sarımsak yoğurtla da yiye bilirsiniz. Çok hoş lezzet katıyor.