Kışlık Patlıcan Konserve Tarifi İçin Malzemeler
- 7 kg közlemelik patlıcan
- 3 kg közlemelik kapya biber
- 1 kg domates
- 1/2 (yarım) kg acı çin biberi
- 2 baş sarımsak
- 1 bağ maydonoz (isteğe bağlı)
- 1çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı kaya tuzu
- 1 su bardağı zeytinyağ
Kışlık Patlıcan Konserve Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan ve kapya biberi közleyin. Soyun ve doğrayın.
- Sonrasında cin biber ve sarımsakları doğrayın.
- Domatesleri ister közleyin direk içine atın, isterseniz kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
- Maydonozları ince ince kıyın.
- Geniş tencereye zeytinyağ ekleyin, üzerine biberleri atın biraz pişsin üzerine domatesleri atın. (közlenmiş domates ise en son atın. )
- Biber pişince üstüne közlenmiş patlıcan ve kapyayı ekleyin. Sarımsağı ekleyin karıştırın, çabuk dibi tutabilir sürekli karıştırın.
- Tuz, sirke ekleyin. Birazda su ekleyin dibi tutmasın diye.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve maydanoz ekleyip sıcak sıcak kavanozlayın. Afiyet olsun.