nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Kışlık Tarhana Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo kabukları soyulup robottan çekilmiş yumurta domates
*1 kilo robotta çekilmiş yeşil biber
*1 kilo robotta çekilmiş kırmızı biber
*2 kilo robotta çekilmiş soğan
*1 demet robotta çekilmiş nane
*1 demet robotta çekilmiş maydanoz
*1, 5 kilo haşlanmış robotta çekilmiş nohut
*2 kilo(1800 gr) arkadaş süzme yoğurt
*7, 5 kilo un
*1 yemek yemek kaşığı tarhana kurusu (İlayda marka kullandım )
*1 su bardağı tuz
Kışlık Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Robotta çekilmiş bütün malzemeleri bir kapta topluyoruz Üstüne tuzu, tarhana baharatını ve ağır ağır unu ekleyip hepsini türdeş olacak şekilde karıştırıp, 5 dk değin yoğuruyoruz Yoğurduktan sonradan üzerini tepsiyle kapatıp her gün 3 kez tahta kaşıkla karıştırarak tarhanamızı 1 hafta boyunca beklemeye alıyoruz
1 hafta daha sonra tarhanımızı temiz ve büyükçe bir beze kaşık kaşık döküyoruz ( Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere de dökebiliriz, hamuru kaldırması daha basit olur ) Bu işlemi gölgede bir yerde yapıyoruz
Takriben 45 saat süren kurutma işleminden sonradan kurumuş tarhana hamurlarını elimizle kırıp robota döküyoruz Robotta tamamen çekip birkaç gün daha bekleterek adamakıllı kurumasını sağlıyoruz
5 kg dek tarhana çıkıyor Poşet ya da kavonozda güneş görmeyecek şekilde saklıyoruz Sağlık olsun
*2 kilo kabukları soyulup robottan çekilmiş yumurta domates
*1 kilo robotta çekilmiş yeşil biber
*1 kilo robotta çekilmiş kırmızı biber
*2 kilo robotta çekilmiş soğan
*1 demet robotta çekilmiş nane
*1 demet robotta çekilmiş maydanoz
*1, 5 kilo haşlanmış robotta çekilmiş nohut
*2 kilo(1800 gr) arkadaş süzme yoğurt
*7, 5 kilo un
*1 yemek yemek kaşığı tarhana kurusu (İlayda marka kullandım )
*1 su bardağı tuz
Kışlık Tarhana Yapımı Tarifi Yapılışı Robotta çekilmiş bütün malzemeleri bir kapta topluyoruz Üstüne tuzu, tarhana baharatını ve ağır ağır unu ekleyip hepsini türdeş olacak şekilde karıştırıp, 5 dk değin yoğuruyoruz Yoğurduktan sonradan üzerini tepsiyle kapatıp her gün 3 kez tahta kaşıkla karıştırarak tarhanamızı 1 hafta boyunca beklemeye alıyoruz
1 hafta daha sonra tarhanımızı temiz ve büyükçe bir beze kaşık kaşık döküyoruz ( Yağlı kağıt serdiğimiz tepsilere de dökebiliriz, hamuru kaldırması daha basit olur ) Bu işlemi gölgede bir yerde yapıyoruz
Takriben 45 saat süren kurutma işleminden sonradan kurumuş tarhana hamurlarını elimizle kırıp robota döküyoruz Robotta tamamen çekip birkaç gün daha bekleterek adamakıllı kurumasını sağlıyoruz
5 kg dek tarhana çıkıyor Poşet ya da kavonozda güneş görmeyecek şekilde saklıyoruz Sağlık olsun