Kışlık Yemeklik Patlıcan Biber Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 20 adet patlıcan
- 1 kilo kırmızı biber
- 2 yahut 3 kilo yeşil biber
- Sıvı yağ
- Tuz
Kışlık Yemeklik Patlıcan Biber Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcan ve biberlerimizi yıkayalım.
- Patlıcanlarımızı alacalı soyup 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
- Daha sonra pak sudan geçirip kurutalım.
- Küçük olmayacak formda bir patlıcanı daire halinde 3 e bölüp her birini dörde bölelim çok ince yada çok kalın olmamalı.
- Hem yağda hemde kışın yemeklerde pişirdiğimiz için eriyor o yüzden ince doğramazsak daha hoş olur.
- Doğradıktan sonra çok az tuzlayalım.
- Sonra kızgın yağda kızartalım.
- Rengi hafif pembeleşince çıkaralım.
- Daha sonra biberlerin tohumunu alalım onuda 4e bölüp uzun keselim enine kalınsa öylede kesebilirsiniz.
- Hafif tuzlayıp kızartalım.
- Kızardıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Ben bu kadar materyalden 2 kişilik 6 yemeklik ayırdım.
- Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine bölüştürüyoruz tek seferlik yetecek kadar dolduruyoruz.
- Havasını alıp buzluğa kaldırıyoruz. Afiyet olsun.