Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kışlık Yemeklik Patlıcan Biber Kızartması

Kışlık Yemeklik Patlıcan Biber Kızartması
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kislik-yemeklik-patlican-biber-kizartmasi.jpg

Kışlık Yemeklik Patlıcan Biber Kızartması Tanımı İçin Gereçler

  • 20 adet patlıcan
  • 1 kilo kırmızı biber
  • 2 yahut 3 kilo yeşil biber
  • Sıvı yağ
  • Tuz

Kışlık Yemeklik Patlıcan Biber Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcan ve biberlerimizi yıkayalım.
  2. Patlıcanlarımızı alacalı soyup 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
  3. Daha sonra pak sudan geçirip kurutalım.
  4. Küçük olmayacak formda bir patlıcanı daire halinde 3 e bölüp her birini dörde bölelim çok ince yada çok kalın olmamalı.
  5. Hem yağda hemde kışın yemeklerde pişirdiğimiz için eriyor o yüzden ince doğramazsak daha hoş olur.
  6. Doğradıktan sonra çok az tuzlayalım.
  7. Sonra kızgın yağda kızartalım.
  8. Rengi hafif pembeleşince çıkaralım.
  9. Daha sonra biberlerin tohumunu alalım onuda 4e bölüp uzun keselim enine kalınsa öylede kesebilirsiniz.
  10. Hafif tuzlayıp kızartalım.
  11. Kızardıktan sonra soğumaya bırakalım.
  12. Ben bu kadar materyalden 2 kişilik 6 yemeklik ayırdım.
  13. Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine bölüştürüyoruz tek seferlik yetecek kadar dolduruyoruz.
  14. Havasını alıp buzluğa kaldırıyoruz. Afiyet olsun.
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt