Kişnişin faydaları ve kullanıldığı yerler kişniş nasıl kullanılır kişniş hangi yemeklerde kullanılır kisnis hangi yemeklerde kullanilir kişnişin kullanıldığı yerler Kişnişin faydaları ve tatbik alanlarıyla ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorumBakalım bu bitki hangi hastalığa nasıl iyi geliyormuş 1548775954 1548775954 kisnisinfaydalarivekullanildigiyerler5c50721730dc7kisnisinfaydalarivekullanildigiyerler5c50721730dc7 kisnisinfaydalarivekullanildigiyerler5c50721730dc7 Maydanozgiller familyasından; Haziran – Ağustos ayları arasında pembe beyaz renkli çiçekler açan, 30 – 50 cm boyunda otsu bir bitkidir Öyle fazla faydası vardır Akdeniz havzasında yabani ot ya da kültür bitkisi olarak yetiştirilir Kişnişin Faydaları : Bayat yiyeceklerin zararını azaltır Kişniş tohumları içerdiği yağlarla mideyi uyarır; iştah açar, sindirimi kolaylaştırır ve hazımsızlığa iyi gelir Aynı nedenle mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür Sinirsel baş ağrılarını keser Doğumu kolaylaştırır Karın ağrılarını giderir Bir Anda başlayan mide ve karın ağrılarını bastırır Özellikle çocuklarda ishali kesici etkiler yapar Cinsel gücü artırır Hafif ıslah edici etkisi vardır Fazla yenilirse zararlıdır Kişnişin kullanıldığı yerler : Tohumu: Domates turşusu, sosis, köriler ve elmalı çöreklerde kullanılır Ezilmemiş tohumu çorba ve sebze yemeklerine katılır Suda kaynatılarak çayı yapılır Tohumu ayrıca hoş kokusu bir uçtan bir uca potbori tabaklarında kullanılabilir Yaprağı: Körpe alt yaprakları güveç, salata ve soslara eklenir Gövdesi: Fasulye ve çorbalarla birlikte pişirilir id Kökü: Taze kökü sebze gibi pişirilip yenilir Tozu: Toz halindeki kişniş bal ya da şekerle karıştırılarak kullanılır KAYDA DEĞER ANEKDOT: Mide asidi fazla olanlara kişniş kullanmaları sakıncalıdır kaynak:netten