Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kitel (Siirt Yöresi)

Kitel (Siirt Yöresi)
0
89

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Kitel (Siirt Yöresi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg 250 gr kitellik bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 buçuk su bardağı ılık su
İç harcı:
  • 3 adet soğan
  • 750 gram kıyma
  • Tuz
  • 3 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı reyhan
  • 1 kase un (kitellik dağılmasın diye)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağ yada tereyağı olabilir)
  • 1 buçuk bardak ılık su kitelliği ıslatmak için
  • Haşlama suyuna 1 çorba kaşığı limon suyu

Kitel (Siirt Yöresi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kitellik bulgur 3 saat öncesinden 1 çay kaşığı tuz ve ılık su (1 buçuk bardak) ile cıvık olmayarak ıslatılır. Kıvamına nazaran biraz daha su ek edilebilir.
  2. Kulak göğsünden daha kalın hamur elde edilmeli, hamur cıvık olmamalı.
  3. İç harcı 1 saat evvelden hazırlayalım soğusun. İç harcı için evvel soğanları sıvı yağ (2 yemek kaşığı) ve ya zeytinyağı (2 yemek kaşığı) yahut tereyağ (2 yemek kaşığı) ile kavuralım.
  4. Kavurduktan sonra kıyma, tuz, karabiberi ekleyerek pişirelim. Pişmesine yakın reyhanı ekleyelim ve hafif kavurup iç harcımızı soğumaya bırakalım.
  5. Diğer yandan 3 saat beklemiş olan kitelliğimizi yoğuralım.
  6. Yoğurduktan sonra elimizde yuvarlak halde kesimler alıp içerisini açıp iç harcımızı yerleştirip kapayalım.
  7. Yuvarlak yaparken bir kasede un hazırlayalım. Elimizi una bulayıp kitelin yuvarlak yapalım. Un kitele form vermemize yardımcı olacaktır.
  8. Haşlamak için tenceremizde su kaynatalım, kaynadıktan sonra içerisine 1 çorba kaşığı limon sıkalım (limon tuzuda kullanabilirsiniz) ve içerisine kitelleri atalım.
  9. Yaklaşık 15 dk pişirelim kiteller pişince üst çıkacaktır o vakit alabiliriz.
  10. İsterseniz üzerine tereyağ ve toz biber yakabilirsiniz. Afiyet olsun…
Kitel (Siirt Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İçli Köfte Siirt Kitel Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 4 su bardağı içli köftelik bulgur  (kısırlığın en ufağı)4 su bardağı sefer kitel ( ufak şişe diyebilinir)1 yemek kaşığı tuz4 su bardağı suSefer kitel bulamasanız irmikte kullanabilirsiniz Hamuru yoğurmak için; 2,5 -3 su bardağına yakın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Kitel Tarifi / Siirt Usulü İçli Köfte İçin Malzemeler Dış harcı için; 300 gr ince bulgur (1 su bardağı +1 su bardağından biraz eksik)1,5 çay bardağı irmikSıcak su1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 300 gram kıyma2 adet orta boy kuru soğanYarım çay bardağı sıvı yağ2 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Etli Yahni (Siirt Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram kuşbaşı et1 çorba kasesi haşlanmış nohut1 çorba kasesi domates sosu1 adet kuru soğan2 adet sivri biber2 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzKarabiberPul biber1 çay bardağı sıvı yağSu Hamuru için; 1 çorba kasesi ince bulgur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Pazı Çorbası Kitellik Bulgurundan Tanımı İçin Malzemeler 1 adet kuru soğanZeytinyağı ve tereyağı1 demet pazı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı pulbiber250 gr sevelkitellik bulgur Pazı Çorbası Kitellik Bulgurundan Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Kitel Fuum Tarifi İçin Malzemeler *2, 5 su bardağı kitellik bulgur (Sever kitel) *Tuz *Su Üzeri İçin: *100 gr kavurma *2 diş sarımsak *1 çorba kaşığı pulbiber isteğe göre Kitel Fuum Tarifi Yapılışı Bulgur, tuz ve suyu geniş bir kabın içerisinde yoğurup dinlendiriyoruz Hamurdan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt