Kıtır Ekmek (Kruton) Tanımı İçin Materyaller
- Biraz bayat ekmek
- 3 yemek kalığı sıvı yağ
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- İsteğe bağlı taze biberiye
Kıtır Ekmek (Kruton) Tanımı Yapılışı
- Ekmekler küçük küp halinde kesin.
- Üzerine baharatları serpin.
- Sıvıyağı koyun ve düzgünce karıştırarak harmanlayın.
- Fırın tepsisine ekmekleri dökelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece alt üst ayar fırına 10-12 dakika kızarması için verelim.
- Kıtır ekmekleriniz soğuyunca cam kavanoz da saklayabilirsiniz.