Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıtır Şekerpare

Kıtır Şekerpare

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kitir-sekerpare.jpg

Kıtır Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı toz fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Un (hamur bir tık sert olacak)
Dışına bulamak için;
  • 1 çay bardağı irmik
Şerbeti için;
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 küçük parça limon dilimi

Kıtır Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbeti hazırlamak için şeker su limonu hazırlayıp karıştırın, kaynamaya bırakın.
  2. Şerbetin kıvamı hafif koyulaşınca kapatıp soğuk zemine bırakın.
  3. Oda sıcaklığında margarini hamur yapacağınız kaba alın ,sıvı yağı ,toz fındığı, yumurta ,pudra şekeri ve irmiği ilave edip iyice yoğurun.
  4. Nişasta ,kabartma tozu ve vanilya ekleyip hamuru karıştırın.
  5. Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru kurabiye kıvamından bir tık sert yoğurun.
  6. Yuvarlak şekil verin,elinizle  dik batırdığınızda hamur biraz çatlamış sekilde olacak.
  7. Yağlanmış tepsiye küçük bezelerle yuvarlak sekil verip irmiğe bulayın üzerine fındık batırın.
  8. 200 derece fırına verin.
  9. Çıkınca 5 dakika ilk sıcağın çıkmasını bekleyip soğuk şerbeti gezdirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.

Not:şerbeti soğumuş olacak

Fırından çıkan şekerpareye 5 dk sonra şerbet koyulacak hamur olur kıtır olmaz.

Kıtır Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,468Konular
981,197Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt