bilgisayarci
FD Üye
Kıtır Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı toz fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çorba kaşığı nişasta
- Un (hamur bir tık sert olacak)
- 1 çay bardağı irmik
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1 küçük parça limon dilimi
Kıtır Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti hazırlamak için şeker su limonu hazırlayıp karıştırın, kaynamaya bırakın.
- Şerbetin kıvamı hafif koyulaşınca kapatıp soğuk zemine bırakın.
- Oda sıcaklığında margarini hamur yapacağınız kaba alın ,sıvı yağı ,toz fındığı, yumurta ,pudra şekeri ve irmiği ilave edip iyice yoğurun.
- Nişasta ,kabartma tozu ve vanilya ekleyip hamuru karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru kurabiye kıvamından bir tık sert yoğurun.
- Yuvarlak şekil verin,elinizle dik batırdığınızda hamur biraz çatlamış sekilde olacak.
- Yağlanmış tepsiye küçük bezelerle yuvarlak sekil verip irmiğe bulayın üzerine fındık batırın.
- 200 derece fırına verin.
- Çıkınca 5 dakika ilk sıcağın çıkmasını bekleyip soğuk şerbeti gezdirin.
Not:şerbeti soğumuş olacak
Fırından çıkan şekerpareye 5 dk sonra şerbet koyulacak hamur olur kıtır olmaz.
Kıtır Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı