Kıtır Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 150 gram tereyağı veya margarin
- Yarım su bardağından yarım parmak eksik şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 + 1/4 (çeyrek) su bardağı un (2 bardaktan sonra dengeli ekleyin)
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağından az fazla mısır nişastası
- 1 türk kahve fincanı dolusu şeker
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 paket vanilya
- 75 gram tereyağı veya margarin
- 1 poşet toz kremşanti
- Arzu edilen meyveler
Kıtır Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için tüm malzemeleri kaba alıp ele yapışmayacak hafif sert hamur elde edelim.
- Ardından strece veya poşete koyup buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
- Kreması için süt, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri alıp ocakta güzelce karıştıralım. Koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını atıp güzelce yedirelim.
- En son kremşanti atıp güzelce çırpalım. Buzdolabına kaldıralım. Kalıplarımıza güzelce yayıp ortalarına çatal batıralım (Ben ayrıyetten küçük minik tartoletlerde yaptım hamurumun yarısına pancar tozu attım renk versin diye)
- 180 derece önceden ısıtılmış fırınımıza alt üst ayar da pişirelim.
- Pişen tartoletler soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı sıkma torbasına koyup güzelce şekil verelim üzerlerine istenilen meyvelerle süsleyelim.