elektronikci
FD Üye
Kivi Jelli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 -12 adet tuzsuz etimek
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı kivi suyu
Kivi Jelli Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti için malzemelerini küçük bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım.
- Biraz koyulaşınca ocağın altını kapatalım.
- Daha sonra etimekleri bir borcama dizip koyulaşan şerbeti bir kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine gezdirelim etimekler tam ıslanacak şekilde şerbeti dökelim.
- Etimekleri şerbetini çekmeye bırakalım.
- Daha sonra muhallebi için tencereye malzemelerini koyup sürekli karıştıralım yavaş yavaş koyulaşana kadar karıştıralım.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını koyup eriyene kadar çırpalım.
- Şerbetini çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra sosu için bir tencereye diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
- Koyulaşana kadar karıştıralım koyulaşan jel kıvamı alan kivi sosunu soğuyan muhallebinin üzerine dökelim.
- Daha sonra ise soğuması donması için bırakalım.
- Soğuduktan sonra isteğe göre süsleyip dolaba koyalım.
- 4- 5 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Ben en son servis yapacağım zaman dilimledim donduğu için daha rahat dilimleniyor.