Kivili İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 paket irmik
- 1 paketten bir parmak eksik margarin varsa 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su ( yarı yarıya sütte bırakırsanız daha lezzetli olur)
- Hazır kivi jölesi
- 2 adet kivi
Kivili İrmikli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarini eritip, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile irmiğimizi tavaya boşaltalım. İrmiğin rengi biraz dönene kadar kavuralım.
- Sonra yavaş yavaş yarı yarıya sütle suyu üzerine ekleyelim.
- 3,5 su bardağı şekeride bırakıp kaynayana kadar karıştıralım.
- 1-2 dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp tart kalıbına boşaltın.
- Soğuyunca hazır jöleyi hazırlayıp irmik tatlısını kalıptan çıkarıp üzerine döküyoruz.
- İnce dilimlediğimiz kivileride ister jöleden önce ister sonra üzerine diziyoruz. Bu kadar afiyetle yiyoruz ????????.