Kivili Magnolya Tanımı İçin Gereçler
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 2 ,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Ortasına ve üzerini süslemek için minik bisküviler ve kivi
Kivili Magnolya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Çok pratik ve lezzetli bir tatlı olan magnolyayi bide bu türlü yapalım dedik ????.
- İşe evvel muhallebiyi yaparak başlayalım.Margarin ve vanilya haris tüm materyalleri geniş bir tencereye alıp daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz .
- Altını kapatıp vanilya ve margarini içine katıp margarinin erimesini sağlıyoruz.
- Birinci sıcaklığı çıkan muhallebiye bir paket krem şanti tozunu ekleyip blendirla bir hoş karıştırıyoruz.
- Hazır olan muhallebiden birer kaşık kaselerin tabanına koyup bisküvileri kenarlara diziyoruz.
- Orta kısma doğradığımız kivilerden yeteri kadar koyup tekrar muhallebi ekleyip üzerlerine bisküvi kesimleri ufaltılarak serpiyoruz.
- Son olarak kivi ile süslüyoruz bir iki saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun ????.