iltasyazilim
FD Üye
Kiwano nasıl yenir?
İçi sulu (jöle kıvamında) ve bolca çekirdek bulunmaktadır Nasıl yiyeceğiniz sizin ağız tadı zevkınızle oluşmaktadır kımılerı tuzlu atarak Kaşıkladaldırıp yiyebilirsiniz veya suyunu içebilirsiniz yada soda ıle karıştırılarak kiwanolu soda olarakta farklı bir lezzettır Daha öbür bir şey, kiwano suyuna bal ilave edip içebilirsiniz kiwano bir başka deneyim olabilir Türetmek size kalmış
Özellikleri ve Tarihçesi: Jelly kavun olarak da aşina bu meyve salatalık gillerdendir Kesildiği vakit içerisinde yüzlerce minik çekirdek bulunur Bu çekirdekleri kaplayan bir jel tekrar meyvenin içerisinde bu çekirdekleri birlikte tutar Kavun, salatalık, muz ve limon birleşimi bir tadı vardır
Yetiştirildiği Yerler: Güney Afrika, Orta Amerika ülkeleri ve İsrail de üretilmekte ve ülkemizde de yetiştirilmektedir
Kiwiano, Kivano, Horned Melon (Latince: Cucumis metuliferus) olarak ta adlandırılır
Faydaları
Kiwano, cildin, saçların, tırnakların, diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin dinç kalmalarını sağlar İdrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttır
Kiwano Nasıl ve Nerede Kullanılır?
Kiwano, tatlılarda kullanılabildiği gibi içeceklere de güzel lezzet ve koku kazandırmakta da kullanılır Kiwano bu yönlerinden dolayı büyüleyici bir meyve olarak da bilinir
Muhafaza Koşulları
6 ºC de %90 %95 nem oranında muhafaza edilmelidir
Besin Değerleri
A,C Vitaminleri ile Kalsiyum, Demir bakımından varlıklı bir meyvedir *
İçi sulu (jöle kıvamında) ve bolca çekirdek bulunmaktadır Nasıl yiyeceğiniz sizin ağız tadı zevkınızle oluşmaktadır kımılerı tuzlu atarak Kaşıkladaldırıp yiyebilirsiniz veya suyunu içebilirsiniz yada soda ıle karıştırılarak kiwanolu soda olarakta farklı bir lezzettır Daha öbür bir şey, kiwano suyuna bal ilave edip içebilirsiniz kiwano bir başka deneyim olabilir Türetmek size kalmış
Özellikleri ve Tarihçesi: Jelly kavun olarak da aşina bu meyve salatalık gillerdendir Kesildiği vakit içerisinde yüzlerce minik çekirdek bulunur Bu çekirdekleri kaplayan bir jel tekrar meyvenin içerisinde bu çekirdekleri birlikte tutar Kavun, salatalık, muz ve limon birleşimi bir tadı vardır
Yetiştirildiği Yerler: Güney Afrika, Orta Amerika ülkeleri ve İsrail de üretilmekte ve ülkemizde de yetiştirilmektedir
Kiwiano, Kivano, Horned Melon (Latince: Cucumis metuliferus) olarak ta adlandırılır
Faydaları
Kiwano, cildin, saçların, tırnakların, diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin dinç kalmalarını sağlar İdrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttır
Kiwano Nasıl ve Nerede Kullanılır?
Kiwano, tatlılarda kullanılabildiği gibi içeceklere de güzel lezzet ve koku kazandırmakta da kullanılır Kiwano bu yönlerinden dolayı büyüleyici bir meyve olarak da bilinir
Muhafaza Koşulları
6 ºC de %90 %95 nem oranında muhafaza edilmelidir
Besin Değerleri
A,C Vitaminleri ile Kalsiyum, Demir bakımından varlıklı bir meyvedir *