Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıyır Anne Poğaçası Tarifi

Kıyır Anne Poğaçası Tarifi
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kiyir-anne-pogacasi-tarifi-2.jpg

Kıyır Anne Poğaçası Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4-4.5 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat + birkaç damla limon
İçi için;
  • Yarım kalıp böreklik peynir
  • Tuz, karabiber ,pul biber( isteğe bağlı çörekotu)
  • İsteğe bağlı dereotu ve pesto sosu
Üzeri için;
  • 1 yumurta
  • Yarım çay kaşığı pekmez

Kıyır Anne Poğaçası Tanımı Yapılışı

  1. Kuru gereçleri bir kapta karıştıralım ve sıvıları ekleyip yalnızca gereçler birbirine karışana kadar yoğuralım (fazla yoğurursak hamur yağ kusabilir).
  2. Dolapta biraz dinlendirelim.
  3. İç harcı için tüm gereçleri karıştıralım, hamura hal verip kapatalım.
  4. Yumurtayı pekmezle karıştıralım ve üzerine dilediğimiz materyalden serpelim (ben keten tohumu, haşhaş, çörekotu ve susam kullandım).
  5. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında fanlı ayarda pişirelim (poğaçaların büyüklüğüme nazaran pişme müddeti değişebilir).
Afiyet olsun????.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt