Kıyır Anne Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 4-4.5 su bardağı un
- Tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat + birkaç damla limon
- Yarım kalıp böreklik peynir
- Tuz, karabiber ,pul biber( isteğe bağlı çörekotu)
- İsteğe bağlı dereotu ve pesto sosu
- 1 yumurta
- Yarım çay kaşığı pekmez
Kıyır Anne Poğaçası Tanımı Yapılışı
- Kuru gereçleri bir kapta karıştıralım ve sıvıları ekleyip yalnızca gereçler birbirine karışana kadar yoğuralım (fazla yoğurursak hamur yağ kusabilir).
- Dolapta biraz dinlendirelim.
- İç harcı için tüm gereçleri karıştıralım, hamura hal verip kapatalım.
- Yumurtayı pekmezle karıştıralım ve üzerine dilediğimiz materyalden serpelim (ben keten tohumu, haşhaş, çörekotu ve susam kullandım).
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında fanlı ayarda pişirelim (poğaçaların büyüklüğüme nazaran pişme müddeti değişebilir).