Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kandil Simidi

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kandil Simidi
0
56

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
kiyir-kiyir-agizda-dagilan-kandil-simidi-1.jpg

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isterseniz)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5-4 su bardağı un (malzemeler oda sıcaklığında olmalı)
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 çay kaşığı pekmez
  • Susam

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri karıştırın.
  2. Kabartma tozunu ve unu kontrollü şekilde ekleyip yoğurun ve elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle rulo yapıp simit şekli verin.
  4. Yumurta akı ve pekmezi iyice karıştırın yaptığınız simitleri önce yumurta akına sonra susama batırarak tepsiye dizin.
  5. 180°c lik fırında 30- 40 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun ????????.
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kandil Simidi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt