Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isterseniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı un (malzemeler oda sıcaklığında olmalı)
- 1 adet yumurta akı
- 2 çay kaşığı pekmez
- Susam
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri karıştırın.
- Kabartma tozunu ve unu kontrollü şekilde ekleyip yoğurun ve elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle rulo yapıp simit şekli verin.
- Yumurta akı ve pekmezi iyice karıştırın yaptığınız simitleri önce yumurta akına sonra susama batırarak tepsiye dizin.
- 180°c lik fırında 30- 40 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun ????????.