
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamurun içine)
- Yarım çay bardağı çörek otu ( evde öğütülmüş çörek otu tozum vardı ben onu kullandım, hamurum o yüzden gri ️)
- Yaklaşık 3-4 su bardağı un
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeler yoğurtma kabına alınır ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırılır.
- Unu 1 su bardağı, 1 su bardağı şeklinde yavaş yavaş ilave edilere yumuşak elene yapışmayan güzel bir hamur elde edilir. Ben 4 su bardağı un kullandım.
- Daha sonra hamura istediğiniz şekil verilerek fırın tepsisine dizilir.Ben uzunca rulo yapıp verev keserek şekil verdim.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür.
- 160 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirilir.