Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı mısır unu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta sarısı,susam ,çörek otu
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce fırını 170 dereceye ayarlıyalım çünkü ısınmış fırında pişireceğiz.
- Yumurta sarılarını beyazından ayıralım. (sarıları üzerine sürelim)un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım.
- Un u da yavaş yavaş ilave ederek güzelce yoğuralım.
- Hamuru ikiye bölelim.
- Pişirme kağıdının arasına alarak ne ince ne kalın yarım cm olacak şekilde açalım.
- Kenarlarını hamur keseceği ile kare şeklini verelim.
- Enine uzununa kareler halinde bölelim.
- Yumurta sarışını sürelim ve üzerine susam ve çörek otu serpelim.
- Sonra tek tek spatula ile pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim.
- Diğer bezeyi de aynı şekil yapalım ve sıcak fırında pişirelim. Kıyır kıyır mahlepli kurabiyelerimiz servise hazırdır.Deneyenlere afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Mahlepli Tuzlu Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı