teknolojiuzmani
FD Üye
Kıyır Kıyır Anne Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin ( eritilmiş, ılımış)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından az pudra şekeri
- Yaklaşık 2 su bardağı un (azalıp, artabilir)
- 3 adet golden elma
- 3 dolu yemek kaşığı tos şeker
- 1 tatlı kaşığı tarcın
- İstege göre biraz iri kıyılmış ceviz
- Üzeri için pudra şekeri
Kıyır Kıyır Anne Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu elmalı kurabiyenin farkı yumurtasız, original, eski günlerin vazgeçilmezi ve anne usulü olmasıdır.
- Öncelikle soğuması için soyulmuş elmaları rendeleyip, şekeri ekleyelim, elmalar diriliğini kaybedene kadar kısık ateşde pişirelim. Ardından tarçın ve ceviz ekleyip ocağın altını kapatalım, iç harcı soğumaya bırakalım.
- Hamur için yoğurt, sıvı yağ, margarin, pudra şekeri iyice elimizle karıştıralım, içine un ve kabartma tozu ekleyip kurabiye kıvamı alana dek yoğuralım.
- Hamur yumuşak ve yağlı oluyor, eğer elinizle ceviz büyüklüğünde şekil verip tabakta avuç içi kadar bastırarak çatlatmadan açıp şekil verebiliyorsanız hamur kıvamı tamam demektir. Kenarlar çatlayıp şekil verilmiyorsa kontrollü bi şekilde un ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- Servis tabağına ceviz büyüklüğünde hamur alıp elimizle bastırarak oval şekil verelim, içine iç harçtan koyup bıçakla hamura çizikler atalım (resimdeki gibi).
- Yaklaşık 25 adet çıkan kurabiyemizi önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri pembeleşene dek pişirelim. Soğuyunca üzerine pudra şekeri döküp servis edelim.
Kıyır Kıyır Anne Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı