Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıyır kıyır Bayatlamayan Şahane Elmalı Kurabiye

Kıyır kıyır Bayatlamayan Şahane Elmalı Kurabiye
0
27

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kıyır kıyır Bayatlamayan Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 çay bardağı sıvı yağ (150ml)
  • ️200 gram yumuşak tereyağ
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 paket vanilya
  • ️2 dolu yemek kaşığı katı kıvam yoğurt
  • ️1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • ️3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası (hafif tepelice kaşık)
  • ️3 dolu yemek kaşığı elenmiş pudra şekeri
  • ️1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • ️4 su bardağı un
️Su bardağı ölçüm 220 ml.

️İç harcı için;
  • ️5 adet büyük uzunluk tatlı kırmızı elma
  • ️1 su bardağından az eksik şeker
  • ️1 dolu çay kaşığı toz tarçın
  • ️1 çay bardağından az sarı kuru üzüm, yada kuş üzümü

Kıyır kıyır Bayatlamayan Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Elmalarımın kabuklarını soyup, iri tarafı ile rendeden geçirdim.
  2. Avuç içinde tutam tutam alıp sıkarak fazla suyunu bir bardakta biriktirdim (suyunu kullanmıyoruz afiyetle içebilirsiniz).
  3. Tava içine elma rendemi şekeri alıp yüksek ateşte daima karıştırarak macun kıvamını alıp hiç suyu kalmayana dek 4-5 dk kadar kavurdum.
  4. Ocaktan indirmeden evvel içine sıcak suda 3 dk bekletip süzdüğüm, kuru üzümleri ve tarçını ek edip 3-5 çeşit daha karıştırıp ocaktan aldım.
  5. Soğuması için bir tabağa aktarıp. Hamurunu yapmaya başladım.
  6. Yoğurma kabı içine; tereyağ, sıvı yağ, yumurta, vanilya, sirke, yoğurt, nişasta, pudra şekerini alıp elle kısa müddet yoğurdum.
  7. Ardına kabartma tozunu ve azar azar ununu dökerek yoğurmaya devam ettim.
  8. Ele yapışmayan ama yumuşacık, elde sıkınca kolay hal alabilen kıvamda bir hamur elde etmiş olmalıyız.
  9. Hamuru bir poşet içine alıp 30 dk buzdolabı içinde dinlenmeye bıraktım.
  10. Süre sonunda hamurdan portakal büyüklüğünde toplar yapıp yağlı fırın kağıdı üzerinde hamurları sırasıyla oklava ile açtım (aşırı ince yada kalın olmamalı) orta incelikte açtığım hamurdan üçgen formda küçük kesitler yapıp elmalı içten koyup rulo biçimde sardım.
  11. Tepsiye dizip evvelden ısıtılmış fansız alt üst ayar 180° fırının alttan ikinci rafında 25 dakika pişirdim.
  12. Sonra tepsiyi orta rafa çıkarıp 8-10 dk daha pişirdim. Altları çok pembe, üstleri olağan pembe olması gerektir.
  13. Fırından çıkarıp büsbütün soğuyan kurabiyeler üzerine pudra şekeri serpip üzerini kapamadan koruma ediniz.
Kurabiyemiz bekledikçe dahada harikalaşıyor????????.

Kıyır kıyır Bayatlamayan Şahane Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt