Kıyır Kıyır Bir Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı)
- 3-3.5 su bardağı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar)
- Nutella
- Pasta süsü
- Hindistan cevizi tozu
Kıyır Kıyır Bir Tırtıl Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar iyice karıştıralım.
- Daha sonra kabartma tozu vanilini ve unun bir kısmını kattıktan sonra kalan kısmı kontrollü bir şekilde katıp yoğuralım.
- Hamur hafif ele yapışan kıvama gelince isteğe bağlı olarak hamurumuzu ikiye ayırıp bir kısmına kakao katıp tekrar yoğuralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye tırtıl aparatıyla şeklimizi verip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Ve kurabiyelerimiz soğuduktan sonra süsleme işlemini yapıp servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.