Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kiyir-kiyir-corek-otlu-kurabiye.jpg

Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

  • 100 gram margarin yada tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta(sarısı üzeri için)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • 2,5 su bardağı un

Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı

  1. Oda ısısında olan margarini sıvı yağı, yumurta akını, şeker, tuz, kabartma tozu ve çörek otunu bir kaba alalım.
  2. Materyalleri elimizde güzelce karıştıralım.
  3. Daha sonra yaklaşık iki buçuk su bardağı unu yavaş yavaş ek edelim.
  4. Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
  5. Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak elimizde yuvarlayalım.
  6. Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
  7. 160 derece fırında denetimli bir halde pişirelim.
Not:eğer kurabiyelerinizin dağılmamasını istiyorsanız fırını evvelce ısıtalım fırından çıkan kurabiyeleri servis tabağına almadan soğumasını bekleyelim.

Afiyet olsun ????.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt