Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram margarin yada tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta(sarısı üzeri için)
- 1 çay kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay bardağı çörek otu
- 2,5 su bardağı un
Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda ısısında olan margarini sıvı yağı, yumurta akını, şeker, tuz, kabartma tozu ve çörek otunu bir kaba alalım.
- Materyalleri elimizde güzelce karıştıralım.
- Daha sonra yaklaşık iki buçuk su bardağı unu yavaş yavaş ek edelim.
- Hamurumuz ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler alarak elimizde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
- 160 derece fırında denetimli bir halde pişirelim.
Afiyet olsun ????.