
Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gr terayağ yahut (margarin)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane yumurta sarıları üzerine
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük çay bardağı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Alabildiği kadar un
- Yumurta sarısı
Kıyır Kıyır Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Merhaba arkadaşlar öncelikle oda ısısında beklettiğim tereyağı,sıvı yağ,yumurta akını bir karıştırma kabına alıyoruz.
- Daha sonra biraz karıştırdıktan sonra üzerine sirke, mahlep ekleyip uygunca karıştırın.
- Daha sonra denetimi bir biçimde un kabartma tozu vanilya pudra şekeri ,tuz ekleyip düzgünce yoğurdum.
- En son çörek otu ekleyip yeterlice yoğurduktan sonra minik minik yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim.
- En son üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar fırınladım.
- Biraz soğuduktan sonra servis yaptım kıyır kıyır çok hoş bir kurabiye tanımı oldu denemenizi tavsiye ederim.