Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6,5-7 su bardağı un
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
İç gereç;
  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için uygun bir yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta akı, tuz kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  2. Unu yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğurmaya devam edelim.
  3. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  4. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyelim ve tekrar yoğuralım.
  5. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül kopartalım ve elimizle hafif bastırarak açalım.
  6. Genişlettiğimiz hamurun ortasına peynir koyalım ve kenarlarından bastırarak biçim verelim .
  7. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  8. Ardından poğaçaların üzerine yumurta sarısından sürüp susam serpelim.
  9. Poğaçalarımızı evvelden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.Afiyet olsun….

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,475Konular
981,229Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt