Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 6,5-7 su bardağı un
- Çeyrek demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Yumurta sarısı
- Susam
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için uygun bir yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta akı, tuz kabartma tozu ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Unu yavaş yavaş ek ederek hamuru yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyelim ve tekrar yoğuralım.
- Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül kopartalım ve elimizle hafif bastırarak açalım.
- Genişlettiğimiz hamurun ortasına peynir koyalım ve kenarlarından bastırarak biçim verelim .
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Ardından poğaçaların üzerine yumurta sarısından sürüp susam serpelim.
- Poğaçalarımızı evvelden ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.Afiyet olsun….
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı