teknolojiuzmani
FD Üye
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye (Tarçın Hamurunda Yumurtasız) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 125 gram margarin (tereyağı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Alabildiği kadar un (2-2,5 su bardağı kadar)
- 3 adet orta uzunluk elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye (Tarçın Hamurunda Yumurtasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir derin kaba oda ısısında yumuşamış margarini, sıvı yağı ,yoğurdu, tarçını ve pudra şekeri ilave edip elimizle bir birine yedirelim. Sonradan kabartma tozu ve unu azar azar ek ederek, ele yapışmayan hamur yoğuralım.
- Şayet hamurunuz toparlanmıyorsa ve çatlıyorsa form alamıyorsa demekki unu fazla kaçırdınız ve bu durumu hamura azar azar sıvı yağ ek ederek yoğurmaktır.
- Un ölçüsü farklılık gösterir un kalitesinden markasından bu yüzden denetimli bir biçimde ek etmekte yarar var.
- Öteki tarafta elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Bir tavaya rendelenmiş elmaları ve toz şekeri ilave ederek daima karıştırarak kısık ateşte şeker eriyene kadar kavuralım.
- Ocağı kapattıktan sonra üzerine ufalanmış ceviz (Fındık)ilave edip güzelce karıştıralım. Tanımda iç harcında 2 yemek kaşığı kuru üzüm var, benim çocuklarım üzümü içinde sevmedikleri için ben koymuyorum, siz dilerseniz koyabilirsiniz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak fotoğrafta gösterdim üzere kurabiyelere biçim verelim yahut dilediğiniz biçim verebilirsiniz.
- Yağlanmış tepsiye dizelim ve evvelce 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Fırından çıkartıp soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpiştirelim.
- Bende toplam 41 adet kurabiye çıktı ve iç harcını tamamını kullanmıştım.