Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı
- 1paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 elma rendesi
- 4 kaşık şeker
- Tarçın
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle rendelenmiş elmayı ve şekeri bir tavaya alıp suyunu çekene kadar soteleyelim.
- Daha sonrasında isteğe nazaran tarçın ekleyelim ve soğuması için bir kenara alalım.
- Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştırın.
- Sonra azar azar unu ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru (1 saat) dinlendirelim.
- Hamuru istediğimiz halde yapıp ortasına elmalı harç koyun ve 180 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirin.
- Üstünü pudra şekeriyle süsleyip servis edin. Afiyet olsun.