Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gr margarin
- 1 su bardağından bir parmak kaşık pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 4 tane elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz (İsteğe bağlı)
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Elmaları rendeleyin ve şekeri ekleyin. Sulanıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekmeye yakın tarçını ve cevizin ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Un hariç diğer malzemeleri koyup elimizle karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.
- Hamuru 4 parçaya ayırıyoruz ve tatlı tabağı kadar açıp 8 parçaya bölüyoruz. (sigara böreğinde yaptığımız gibi üçgen şekilde).
- Arasına harçtan koyup sarıyoruz.
- Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Üzerini yiyeceğimiz kadarını pudra şekeri yapalım ki bekledikçe yumuşamasın pudra şekeri yumuşatır. Kıyır kıyır bir lezzet.