
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 5.5 su bardağı un
- 5 tane elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı ceviz içi
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar o denli bir kıyır kıyır elmalı kurabiye yaptım ki bir yiyen bir daha istiyor ???????? gelelim yapılışına ;.
- İç harcı için kabuklarını soyduğumuz elmaları rendeleyelim.
- Tavaya elmaları ve şekeri alalım ve elmalar suyunu çekene kadar pişirmeye bırakalım.
- Elmalar suyunu çektikten sonra tarçın ve cevizi ekleyelim birbirleriyle özleşene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım ve hamurumuzu hazırlayalım.
- Hamuru için bütün gereçleri yoğurma kabına alalım. Unu denetimli formda ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Silikon nihale üstüne ceviz büyüklüğünde hamur alalım açalım içine iç harcını doldurup kapatalım. ( silikon nihalemi a101den almıştım)
- Kurabiyeler hazır olunca evvelden ısıtılmış 170 derece fırında altı kızarana kadar pişirelim. Soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpelim.Yiyenlerden tam not aldı ???? deneyeceklere afiyet olsun????.