Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağ yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 4 su bardağı un(kıvamına nazaran değişebilir)
- 4 adet büyük elma
- 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz yada fındık
- 1 su bardağı yakın toz şeker
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısında beklemiş margarin, sıvı yağ ,yumurta ve pudra şekeri güzelce karıştırılır.
- Vanilya ve kabartma tozu eklenir ele yapışmayan bir hamur olana kadar denetimli un ek edilir .
- Sirke ve nişastası da eklenerek hamur elde edilir.
- Bu hamur kıyır kıyır olacaktır biçim verilecek bir hamur değildir o yüzden bir kalıp yada limon sıkacağında hal verilir.
- Harç için tavaya elmalar rendelenir ,toz şeker ilave edilir, suyunu salıp çekene kadar kavrulur .
- Diğer gereçler eklenir karıştırılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
- Sonrasında istediğimiz bir kalıpta ya da limon sıkacağının kalıbına streç sinema koyarak hamurdan alınır.
- Ortası açılıp iç harcımız konur kapatılır.
- Ters çevirerek tepsiye dizilir.
- Tüm hamuru bu biçimde kalıplandırdıktan sonra evvelden ısıtılmış fırında 180°’de üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir .
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı