Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 4 adet büyük elma
- 5 silme çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcı için elmaları soyup rendeleyin ,tencereye alıp üzerine şeker ve tarçını koyup elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin, altını kapatın.
- Yoğurma kabına tüm materyalleri alıp azar azar un ek ederek kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir beze alın, evvel rulo yapıp elle ezin ve oklava ile açıp inceltin.
- Sonra bıçakla rulo yapacak halde kesin ve uzun kalan kısma elmalı harcı yerleştirin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Bütün hamuru bitirdikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- İyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.