Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiyem (Çocukluğumdan Beri Şaşmayan Tarifim)

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiyem (Çocukluğumdan Beri Şaşmayan Tarifim)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kiyir-kiyir-elmali-kurabiyem-cocuklugumdan-beri-sasmayan-tarifim.jpg

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiyem (Çocukluğumdan Beri Şaşmayan Tarifim) İçin Materyaller

  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamı)
İç harcı için
  • 1 kilo elma (6 tane)
  • 2,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiyem (Çocukluğumdan Beri Şaşmayan Tarifim) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel soğuması için iç harcını hazırlayalım. Elma kabuklarını soyalım.
  2. İç çekirdeklerini çıkaralım.
  3. Rende’nin ince ağzı ile rendeleyelim. Yapacağımız tencereye alıp üzerine toz şekerini döküp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  4. En son tarçın atıp altını kapatalım soğumaya bırakalım soğumaz ise hamur cıvıklaşır.
  5. Daha sonra hamur yapacağımız ile yeni alalım un ve kabartma hariç bütün malzemeyi karıştıralım.
  6. Daha sonra denetimli bir biçimde un ve kabartmayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  7. Öbür taraftan kurabiye yapacağımız modeli siz de karar verebilirsiniz ben hamur şekillendirme ile şeritler yaparak modeller verdim.
  8. Yağlı kağıt serili tepsiye küçük bezeler kopararak halini verip içerisine 1 tatlı kaşığı soğumuş elma harcından bırakıp kapatalım.
  9. Ben davul fırında yaptım 20 dakika içerisinde pişti yapacak arkadaşlar denetimli bir halde pişirsin.
  10. Fırından çıktıktan sonra birinci sıcaklığı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri eleyip istediğimiz vakit soğuduktan sonra servis edebiliriz afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiyem (Çocukluğumdan Beri Şaşmayan Tarifim) Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,522Mesajlar
30,255Kullanıcılar
kado12Son üye
Üst Alt