elektronikci
FD Üye
Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram oda ısısında tereyağ
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 4.5 tane soyulmuş, rendelenmiş elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük kase çekilmiş ceviz
- Üzerine serpmek için pudra şekeri
Kıyır Kıyır Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Rendelenmiş elmaları geniş bir tavaya alınır, üzerine şeker ilave edilir ,suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Tarçın ve ceviz ekleyip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
- Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp, ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Kolay şekil alması için buzdolabında 10 dakika dinlendirilir.
- Hamurun yarısından fazlasını kalıbın alt kısmına yerleştirilir.
- Soğuyan elmalı harç hamurun üzerine yerleştirilir.
- Ayırdığımız hamurdan parçalar koparıp unlanmış tezgahta açılır ve şeritler halinde kesilir.
- Harcın üzerine şeritleri yerleştirip 180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
- Afiyet olsun.