Kıyır Kıyır Ev Baklavası (Bülbül Yuvası Sarığı Burma) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Kulak memesi kıvamında olacak)
- 4 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 2 su bardağı un 1 su bardağı nişasta
- Ceviz
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kıyır Kıyır Ev Baklavası (Bülbül Yuvası Sarığı Burma) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabımıza yumurta, sıvı yağ, sirke, yoğurt ve sütümüzü alıp hepsi homojen hale gelene kadar bir çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım.
- Daha sonra un tuz ve kabartma tozunu da ilave edip elimize güzelce yoğuralım yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamurumuz olacak.
- Üzerini temiz bir bezle örtüp 15-20 dakika kadar dinlendirelim. Hamurumuzdan cevizden bir tık büyük bezeler alıyoruz. İnce bir şekilde açıyoruz en önemli püf noktalarından bir tanesi çok ince açılmasıdır lütfen olabildiği kadar ince açalım.
- Hamuru açıp ortadan ikiye keselim ince bir oklavaya sarıp büzelim ve diğer elimizle oklava dan çıkaralım 3 eşit parçaya bölelim uçlarını birleştirip altı yağlanmış tepsimize alalım.
- Tepsi dolana kadar aynı işlemi uygulayalım tereyağı ve sıvı yağ karışımı bir tavada güzelce eritelim tereyağın köpüğünü alıp tatlımızın her yerine eşit gelecek şekilde güzelce yağlayalım 180 derecede pişirelim.
- Baklava soğuk şerbet sıcağa yakın şekilde şerbetleyelim. Şerbetledikten sonra orta göbek kısımlara fıstık veya ceviz koyup servis edebilirsiniz.
- Kalan hamur için ben bir tepsi de sarığı burma yaptım onun için ise yufkayı açıp biraz yağlayıp ceviz serpiyoruz daha sonra yine oklavaya sarıp büzüp sıyırıp çekiyoruz tepsimize dizip aynı ısıda pişiriyoruz.