elektronikci
FD Üye
Kıyır Kıyır Gerçek Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin (ben tereyağı kullandım )
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instınt maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılır)
- 5,5 su bardağı un (herkeste tıpkı gitmeyebilir denetimli olun)
- Yumurta sarısı
- Beyaz peynir
Kıyır Kıyır Gerçek Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle uygun bir kaba ılık sıvıları alalım, şekeri ekleyip karıştıralım.
- 10 dakika aktifleşsin diye bekletelim.
- Tereyağı, yumurta, tuz kalan gereçlerimizi ekleyip karıştırmaya başlayalım ve yavaş yavaş unumuzu ekleyelim .
- Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim .
- 40 dakika üstü kapalı ılık ortamda mayalandırdım.
- İç materyalini hazırlayalım.
- Mayalanan hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte koparıp elimizde yuvarlayıp ortasına açıp peynir ekleyelim .
- Kapatıp tekrar yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 10 dakika tepsi mayası için üstü kapalı bekletelim.
- Yumurta sarısı sürüp poğaçaların üzerine çatalla çizik atıp ısınmış 200 derecelik alt üst ayarda üstü kızarana dek pişirelim servise hazır.
Kıyır Kıyır Gerçek Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı